Σκληρό "κονταροχτύπημα" για Κλίντον & Τραμπ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί η αναμέτρηση ανάμεσα στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ και την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον για τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ.

Η μεγάλη “μάχη” θα γίνει τον Νοέμβριο και όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση θα είναι για “γερά νεύρα”, καθώς Τραμπ και Χίλαρι συγκεντρώνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό τον Ιούλιο (40%), σε αντίθεση με τον προηγούμενο μήνα όπου η Χίλαρι προηγούνταν κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες. Τον Ιούνιο, το 43% των εκλογέων θα ψήφιζαν τη Χίλαρι Κλίντον έναντι 37% που θα ψήφιζαν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο λόγος που τα ποσοστά της Κλίντον μειώθηκαν, είναι η υπόθεση της χρησιμοποίησης ιδιωτικού εξυπηρετητή (server) για την αποστολή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Το μείζον αυτό ζήτημα δεν οδήγησε στην άσκηση δίωξης κατά της Χίλαρι, ωστόσο η αντίδραση του FBI ήταν έντονη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το CBS και τη New York Times, πλέον η πρώην Υπουργός Εξωτερικών θεωρείται ανάξια εμπιστοσύνης από το 67% των ψηφοφόρων (το ποσοστό ήταν στο 62% τον Ιούνιο), χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι ο Τραμπ εμφανίζεται ιδιαίτερα δημοφιλής με το 62% των ψηφοφόρων που δηλώνει ότι δεν το εμπιστεύεται.

Θετική γνώμη για τους δύο υποψήφιους δηλώνει μόνο το 30% για τον Ντόναλντ Τραμπ και το 28% για τη Χίλαρι Κλίντον.

Αρνητική γνώμη για την Κλίντον εξέφρασε το 54%, ποσοστό που αυξήθηκε κατά δύο μονάδες, με τον Τραμπ να συγκεντρώνει ακριβώς το ίδιο ποσοστό.

Παρ΄όλα αυτά, το 50% των εκλογέων πιστεύει πως η Χίλαρι Κλίντον είναι προετοιμασμένη για την προεδρία (το 48% πιστεύουν το αντίθετο) έναντι 30% για τον Ντόναλντ Τραμπ (67% πιστεύουν το αντίθετο).

δημοσκόπησηΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπΧίλαρι Κλίντον