Από τις 7 Ιουλίου ξεκινούν και πάλι οι πτήσεις από Ρωσία προς Τουρκία

Φαίνεται πως η απολογητική στάση που επέλεξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τη Ρωσία ζητώντας συγγνώμη από τον Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν για την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού τον περασμένο Νοέμβριο, απέδωσε καρπούς για την αναθέρμανση των σχέσεων Μόσχας-Άγκυρας.

Έπειτα από τη διακοπή των πτήσεων τσάρτερ από τη Ρωσία προς την Τουρκία εδώ και 8 μήνες, τα δρομολόγια ξεκινούν και πάλι από την Πέμπτη 7 Ιουλίου όπως αναφέρει το Reuters.

Η είδηση αυτή έρχεται μετά από την άρση των ρωσικών περιορισμών στον κλάδο του τουρισμού, με τον Πρόεδρο Πούτιν να υπογράφει την περασμένη Πέμπτη το διάταγμα με το οποίο αίρεται η απαγόρευση στην πώληση τουριστικών πακέτων στην Άγκυρα. Επίσης, έδωσε εντολή στην Κυβέρνηση να επιτρέψει την επανάληψη των πτήσεων τσάρτερ ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία.

«Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για τη συνέχιση των τουριστικών σχέσεων με την Τουρκία. Σε αντάλλαγμα, περιμένει από τις τουρκικές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών που επισκέπτονται τη χώρα για λόγους τουρισμού», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Βλαντιμίρ ΠούτινΡωσίαΤαγίπ ΕρντογάνΤουρκία