Γιουνκέρ προς Βρετανούς: "Ξεκαθαρίστε τη στάση σας"

Την θλίψη του για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και την απόφαση του βρετανικού λαού για έξοδο από την Ε.Ε. εξέφρασε ο Π{ρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ο οποίος, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζήτησε από τη Μεγάλη Βρετανία να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό την θέση της.

«Είμαι θλιμμένος μετά το αποτέλεσμα και δεν το κρύβω. Θα ήθελα το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει μαζί μας» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ και υπογράμμισε πως «δεν μπορούμε να παρατείνουμε άλλο την αβεβαιότητα». Στην ομιλία του ο κ. Γιουνκέρ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο έναρξης άτυπων διαπραγματεύσεων για έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. πριν την ενεργοποίηση του άρθρου 50.

Η βρετανική ψήφος απέκοψε μια πλευρά μας σημείωσε ο κ. Γιουνκέρ και καθησύχασε όλους εκείνους που ανησυχούν για την πορεία της Ε.Ε. λέγοντας με νόημα ότι «πρέπει να προοδεύσουμε προς τους κοινούς στόχους με μια νέα φιλοδοξία». Ο Πρόεδρος της Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουν όλα στην Ε.Ε. και πρόσθεσε με νόημα ότι «αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα σχέδιο για την ειρήνη και μέχρι την τελευταία πνοή μου θα παλεύω για μια ενωμένη Ευρώπη».

ΒρετανίαΕ.Ε.Ζαν Κλοντ Γιούνκερ