Die Welt: Η επόμενη κρίση στην Ευρώπη έρχεται από την Ισπανία

Έπειτα από την υπόθεση της Βρετανίας με το δημοψήφισμα και το Brexit, άλλη μια δοκιμασία περιμένει την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως αναφέρει δημοσίευμα του ξένου Τύπου.

Σε άρθρο της η Die Welt αναφέρεται στις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία την ερχόμενη Κυριακή, η χώρα που -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- «φέρνει την επόμενη μεγάλη κρίση στην ΕΕ».

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η Ισπανία που “ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ειρηνικής προόδου, τώρα είναι έτοιμη να καταρρεύσει πολιτικά».

«Η Ευρώπη είναι σε κρίση σε κάθε γωνιά της, σημειώνει η Die Welt. “Από το δημοψήφισμα στη Βρετανία, την απειλή της τρομοκρατίας και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία, τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας και το προσφυγικό ζήτημα, οι εκλογές στην Ισπανία μπορεί να είναι ακόμη μία εσωτερική απειλή της Ευρώπης».

Σαφής ένδειξη ότι στην Ισπανία επικρατεί πολιτική αστάθεια, είναι το γεγονός ότι στη χώρα στήνονται κάλπες για άλλη μια φορά έπειτα από διάστημα μόλις έξι μηνών.

Το “κοκτέιλ” Διαφθορά-Λιτότητα-Ανεργία, έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τους Ισπανούς πολίτες οι οποίοι είναι έτοιμοι να στηρίξουν τους Podemos, σε αναλογία 1 στους 4.

Συνεχίζοντας η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι «οι ψηφοφόροι έχουν ήδη στραφεί μακριά από τα παλιά μεγάλα κόμματα και κατευθύνονται εκτός από το Podemos και στο φιλελεύθερο κόμμα των Ciudadanos.

Die WeltΒρετανίαεκλογέςΕυρωπαϊκή ΈνωσηΙσπανία