Τέλος στην ομηρία στη Γερμανία: Νεκρός ο δράστης - Δεκάδες οι πολίτες με αναπνευστικά

Τέλος στο θρίλερ που διαδραματίστηκε σε κινηματογράφο στην Φρανκφούρτη, με ένοπλο να εισβάλει πυροβολώντας και να κρατά ομήρους, δόθηκε προ ολίγου με τον ένοπλο να πέφτει νεκρός και 25 πολίτες να νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα από τα αέρια που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά την εισβολή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα συγκρότημα κινηματογράφων στη δυτική Γερμανία σπέρνοντας τον πανικό. Ο ένοπλος μετά από λίγο έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για την ύπαρξη τραυματιών, ωστόσο τελικά υπήρξαν μόνο πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα.

Όπως μετέδωσαν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο άνδρας είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και μπήκε στον κινηματογράφο κρατώντας στο χέρι του ένα αυτόματο όπλο, ενώ έφερε και ζώνη με εκρηκτικά. Στη συνέχεια, φέρεται να πυροβόλησε μια φορά, στον αέρα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός ενώ συνέλαβε και ομήρους.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για διαταραγμένο άτομο που δεν φαίνεται να έχει σχέση με τζιχαντιστικούς κύκλους.

Το tweet του Reuters για το περιστατικό:

 

BREAKING: Several wounded in shooting at cinema complex in German town of Viernheim, shooter barricades himself in: FAZ newspaper

Γερμανίαένοπλοςκινηματογράφοςτραυματίες