Ομπάμα: Η επίθεση στο Pulse είναι επίθεση ενάντια σε όλους τους Αμερικανούς

Ως «επίθεση ενάντια σε όλους τους Αμερικανούς» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την φονική επίθεση που σημειώθηκε στο γκέι κλαμπ Pulse στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Όπως τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, (μέχρι στιγμής) δεν υπάρχουν ενδείξεις πως υπήρξε εντολή από το εξωτερικό, λόγου χάρη τη Συρία ή το Ιράκ, για την εισβολή στο γκέι κλαμπ.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι η επίθεση μοιάζει να είναι «εσωτερική τρομοκρατία» και έτσι θα διερευνηθεί σημειώνοντας ότι οι έρευνες βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, ο Ομάρ Ματίν είχε επηρεαστεί από εξτρεμιστικές αναφορές στο Διαδίκτυο τονίζοντας ωστόσο πως η φονική εισβολή δεν δείχνει να αποτελούσε μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου.

Αναφορικά με την νόμιμη αγορά των όπλων που είχε στην κατοχή του ο μακελάρης ο οποίος σκότωσε 49 ανθρώπους, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως «πρέπει να σκεφτούμε τους κινδύνους του να είμαστε τόσο χαλαροί αναφορικά με την πρόσβαση σε ισχυρά όπλα».

Συνεχίζοντας ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είναι η τραγική υπενθύμιση ότι επιθέσεις κατά των Αμερικανών, ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού είναι μία επίθεση εναντίον όλων μας και κατά των θεμελιωδών αξιών της ισότητας και της αξιοπρέπειας που μας χαρακτηρίζει σαν χώρα» και συμπλήρωσε ότι «καμία ενέργεια μίσους ή τρομοκρατίας θα αλλάξει αυτό που είμαστε ή τις αξίες που μας κάνουν Αμερικανούς».

Τέλος, τόνισε ότι η σφαγή αυτή αποτελεί υπενθύμιση της ευκολίας που υπάρχει ώστε να πάρει κανείς στα χέρια του ένα όπλο που τους επιτρέπει να πυροβολήσει, κάνοντας αναφορά στο μακελειό του Νιούταουν, του Κονέκτικατ, της εκκλησίας στο Τσάρλεστον, της Νότιας Καρολίνας και των κινηματογράφων στην Αουρόρα και το Κολοράντο.

επίθεσηΗΠΑΜπαράκ ΟμπάμαΟρλάντο