Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών - Νεκροί και τραυματίες

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 92 τραυματίστηκαν στα προάστια του Μουμπάι, από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο χημικών το οποίο βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με αναφορές αξιωματικών της αστυνομίας αλλά και κατοίκων, το κτίριο πήρε φωτιά και κατέρρευσε ενώ άνθρωποι που ζουν σε κοντινή απόσταση από το εργοστάσιο αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

«Στην αρχή νομίζαμε ότι έγινε σεισμός, τόσο πολύ έτρεμε το σπίτι μας», είπε ο Σουμέντ Τζόσι, ο οποίος κατοικεί σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από το εργοστάσιο και πρόσθεσε, «τα τζάμια των παραθύρων έσπασαν από την έκρηξη και βγήκαμε γρήγορα έξω», συνέχισε.

Στο σημείο έσπευσαν είκοσι οχήματα της πυροσβεστικής και 25 ασθενοφόρα.

«Ερευνούμε τα αίτια της έκρηξης», είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Ασουτός Ντουμπάρε, ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, εξηγώντας ότι μια ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών προσπαθεί να εντοπίσει και να διασώσει πολλούς ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

«Το έργο των διασωστών θα κρατήσει ώρες, ίσως και μέχρι αύριο το πρωί. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος πέντε ανθρώπων ενώ εννέα έχουν τραυματιστεί σοβαρά», πρόσθεσε.

έκρηξηεργοστάσιοΙνδία