Το ΔΝΤ ενέκρινε εκταμίευση 1,6 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία

Σύμφωνο είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την εκταμίευση δόσης 1,6 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, ωστόσο αυτό θα γίνει μόνο μετά από την επίσημη έγκριση του συμβουλίου του Ταμείου, κάτι που αναμένεται τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ.

Η Ουκρανία έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην αποκατάσταση της μακροοικονομικής σταθερότητας, ανέφερε το ΔΝΤ την Τετάρτη, αλλά αποκάλεσε τη μάχη κατά της διαφθοράς ως τη «λυδία λίθο» προκειμένου η κυβέρνηση να διατηρήσει τη διεθνή στήριξη.

«Για αυτό είναι σημαντικό οι αρχές να ενισχύσουν την προσπάθειά τους να εδραιώσουν τη δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, να ενισχύσουν αποφασιστικά τη διαφάνεια και το κράτος δικαίου και να μεταρρυθμίσουν τις μεγάλες και αναποτελεσματικές κρατικές επιχειρήσεις», αναφέρει το Ταμείο.

Η Ουκρανία βρίσκεται σε πρόγραμμα δανεισμού 17,5 δισ. δολαρίων όπως είχε συμφωνηθεί τον Μάρτιο του 2015, με την αξιολόγηση για τις προσπάθειες που έχει κάνει η χώρα να κάνει λόγο για επαρκή μεταρρυθμιστική πρόοδο ώστε να υπάρξει νέα εκταμίευση.

Μέχρι τώρα η Ουκρανία έχει λάβει μόνο 6,7 δισ. δολάρια στο τριετές πρόγραμμα.

ΔΝΤΟυκρανία