"Εμφύλιος" στην Βρετανία για το Brexit

Με “θρίλερ” μοιάζει η πορεία για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στην Μεγάλη Βρετανία καθώς μια νέα δημοσκόπηση εμφανίζει τους Βρετανούς να είναι μοιρασμένοι σε δύο στρατόπεδα σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φαίνεται ότι επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους Ομπάμα στην Μεγάλη Βρετανία και οι σαφείς προειδοποιήσεις του ηγέτη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τις δυσμενείς επιπτώσεις στη χώρα από μια πιθανή έξοδό της από την Ευρωπαϊκή “οικογένεια”, δεν είχε σημαντικά αποτελέσματα.

Η έρευνα της ORB για την Independent, αναφέρει ότι τόσο η αποχώρηση όσο και η παραμονή συγκεντρώνουν το 50%, κάτι που ανατρέπει την προηγούμενη δημοσκόπηση η οποία ανέφερε ότι το “ναι” για την παραμονή προηγείται του “όχι” κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες.

Στα σχετικά δημοσιεύματα δεν αναφέρεται ποιο είναι το σημερινό ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο σε πρόσφατη έρευνα “άγγιζε” το 17%.

Σε ερώτηση για το αν η τοποθέτηση του Μπαράκ Ομπάμα σήμανε πως είναι πιο πιθανό να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ το 66% των ερωτηθέντων έδωσε αρνητική απάντηση ενώ μόλις το 23% απάντησε θετικά.

BrexitΒρετανίαδημοσκόπησηΕυρωπαϊκή ΈνωσηΜπαράκ Ομπάμα