Ο δράστης του Σίδνεϊ δεν ήταν σε κάποια λίστα με ονόματα τρομοκρατών

Ο δράστης της αιματηρής ομηρίας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας είχε μεν απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν, αλλά το όνομα του δεν είχε συμπεριληφθεί σε κάποια λίστα πιθανών τρομοκρατών, όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός της χώρας Τόνι Άμποτ.

Σημείωσε πως ο δράστης, ο 50χρονος ιρανός πρόσφυγας Χαρόν Μονίς που είχε πάρει άσυλο στην Αυστραλία το 1996, ήταν ένας «βαθιά ταραγμένος άνθρωπος».

Ο Μονίς έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια εφόδου της Αστυνομίας στο καφενείο όπου κρατούσε ομήρους. Δυο άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης. Οι συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκαν δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί.

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν αποσαφηνιστεί, όμως είχε βεβαρημένο παρελθόν με κατηγορίες για συνέργεια στη δολοφονία της πρώην συζύγου του, δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών και καταδίκη για την αποστολή προσβλητικών επιστολών στις οικογένειες αυστραλών στρατιωτών που είχαν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν.

Το πρωί της Τρίτης υπήρξε νέος συναγερμός στην Αυστραλία, στην πρωτεύουσα Καμπέρα, λόγω ύποπτου δέματος που παραδόθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Τελικά διαπιστώθηκε πως το δέμα δεν περιείχε τίποτε ύποπτο.

Πηγή: http://www.action24.gr/

Σίδνεϊτρομοκράτες