Ο "τυφώνας" Τραμπ σάρωσε στις βορειοανατολικές ΗΠΑ

Με τυφώνα παρομοιάζουν τα αμερικάνικα ΜΜΕ, τον Ντ. Τραμπ, μετά τον χθεσινό του θρίαμβο σε πέντε κρίσιμες πολιτείες των βορειανατολικών ΗΠΑ.

Το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, έχοντας πλέον καλύψει τα τρία τέταρτα της απόστασης για την επικράτησή του στο κόμμα, ατενίζει το μέλλον με αέρα νικητή. Και γιατί να μην είναι αισιόδοξος, αφού για ακόμη μία φορά τα κατάφερε και έκοψε πρώτος την “κορδέλα τερματισμού”, εχτές, τη Σούπερ Τρίτη, στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, πως και η Χίλαρι Κλίντον πανηγυρίζει, μιας και ο πολιτικός της αντίπαλος, ο αριστερός γερουσιαστής του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς, επικράτησε μόνο σε μία από τις πέντε πολιτείες όπου στήθηκαν κάλπες, το Ρόουντ Άιλαντ. Ο τελευταίος, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προχώρησε σε δηλώσεις “μένω μέχρι την τελευταία ψήφο”.

Στο μέτωπο των Ρεπουμπλικανών, ο Τραμπ επικράτησε στο Κονέκτικατ με 58%,  στο Ντελαγουέρ με 61% , στο Μέριλαντ με 56% και στην Πενσιλβάνια με 57% ενώ σάρωσε και στο Ρόουντ Αιλαντ.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, μετά την πενταπλή νίκη του, ο Τραμπ έχει πλέον 988 εκλέκτορες, με τον μαγικό αριθμό για το χρίσμα να είναι 1.237).

Στο Δημοκρατικό στρατόπεδο, η Κλίντον επικράτησε στο Κονέκτικτατ με 52%, στο Ντέλαγουερ με 60%,  στο Μέριλαντ  με 63%, στην Πενσιλβάνια με 56% αλλά έχασε στο Ρόουντ Άιλαντ από τον Σάντερς, ο οποίος επικράτησε με 55%.

Βλέποντας ότι θα είναι οι δύο που θα κονταροχτυπηθούν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Τραμπ και Κλίντον, άρχισαν να ‘βγάζουν τα μαχαίρια’ ο ένας στον άλλον, ενώ προετοιμάζονται δυναμικά για την τελευταία μάχη του Νοεμβρίου .

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στις νίκες του και στις πέντε πολιτείες, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος πέτυχε ποσοστό άνω του 50% σε αντίθεση με αρκετές από τις προηγούμενες μάχες κατά τις οποίες είχε επικρατήσει με σχετική πλειοψηφία.

ΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπΧίλαρι Κλίντον