Η Αψίδα του Θριάμβου της Παλμύρας "μετακόμισε" στο Λονδίνο

Στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, στήθηκε η Αψίδα του Θριάμβου της Παλμύρας, ένα μνημείο το οποίο έχει ηλικία 2.000 ετών και καταστράφηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Φυσικά πρόκειται για ένα πιστό αντίγραφο το οποίο οι περαστικοί θα μπορούν να θαυμάζουν για το επόμενο διάστημα. Η μαρμάρινη κατασκευή που δημιουργήθηκε από αρχαιολόγους, έχει ύψος 6 μέτρα ενώ χρησιμοποιήθηκε τρισδιάστατη τεχνολογία, από φωτογραφίες του αυθεντικού μνημείου.

Στη συνέχεια, οι ειδικοί του Ινστιτούτου Ψηφιακής Αρχαιολογίας το μετέφεραν στη Μ. Βρετανία και το συναρμολόγησαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα «μπορούμε να ξαναχτίσουμε ό,τι έχει καταστραφεί».

Τα αποκαλυπτήρια του αντίγραφου έγιναν από τον Δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, την Τρίτη και θα μείνει στο σημείο για τρεις ημέρες. Στη συνέχεια θα “ταξιδέψει” σε άλλες πόλεις, όπως στην Νέα Υόρκη το Ντουμπάι, ενώ ο τελικός του προορισμός είναι η Παλμύρα κάτι που θα γίνει τον επόμενο χρόνο και ίσως να τοποθετηθεί μόνιμα κοντά στο σημείο που ήταν η αυθεντική Αψίδα.

Ισλαμικό ΚράτοςΛονδίνοΠαλμύρα