Σωστικά συνεργεία από Κολομβία και Μεξικό για τον Ισημερινό

Σωστικά συνεργεία θα στείλουν Κολομβία και Μεξικό, μετά από τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στον Ισημερινό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ.

“Δεν χρειαζόμαστε τρόφιμα ή άλλα πράγματα όπως αυτό, αλλά αντιθέτως χρειαζόμαστε υποστήριξη σε σωστικά συνεργεία και συνεργεία έρχονται από την Κολομβία και το Μεξικό”, σημείωσε ο Πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio Publica από το Βατικανό όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Ο Πρόεδρος του Ισημερινού, ο οποίος επιστρέφει απόψε στη χώρα του, ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί τις ζώνες που επλήγησαν στην ακτή του Ειρηνικού.

“Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη τραγωδία, ένας σεισμός 7,8 βαθμών είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός σεισμός”, σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι αποδέσμευσε ένα πακέτο από τον προϋπολογισμό ύψους “περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων” για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

“Καλώ τους πολίτες να δείξουν ψυχραιμία και ενότητα”, σημείωσε επίσης, εκφράζοντας “την αλληλεγγύη του και την απεριόριστη αγάπη του προς τις οικογένειες των θυμάτων”.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, η ισχυρότατη σεισμική δόνηση άφησε πίσω της πάνω από 77 νεκρούς και τουλάχιστον 588 τραυματίες.

Ισημερινόςκολομβίαμεξικόσεισμός