Ο Βολοντίμιρ Γκρόσμαν νέος Πρωθυπουργός της Ουκρανίας

Ο πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάτσενιουκ, Βολοντίμιρ Γκρόσμαν, είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Ουκρανίας έπειτα από την υπερψήφισή του από το κοινοβούλιο της χώρας με 257 υπέρ και 50 κατά.

Μιλώντας στους βουλευτές, ο νέος Ουκρανός ηγέτης αναφέρθηκε στους τρεις «εχθρούς» της χώρας αλλά και της κυβέρνησης του, ονομάζοντας την διαφθορά, τον λαϊκισμό και την κυβερνητική αναποτελεσματικότητα ως τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει και σήμερα η Ουκρανία.

Πολιτικοί αντίπαλοι του Γκρόσμαν αποδοκίμασαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας φωνάζοντας «ντροπή, ντροπή».

Ο Βολοντίμιρ Γκρόσμαν, εκτός από τα εσωτερικά προβλήματα, καλείται να αντιμετωπίσει μια καχύποπτη διεθνή κοινότητα και ειδικά τις ανησυχίες που εξέφρασε πρόσφατα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πορεία της οικονομίας, καθώς και την εξομάλυνση της σχέσης της χώρας με την Ρωσία, αναφέρει το iefimerida.gr.

Η ψήφιση για νέο Πρωθυπουργό, ήρθε έπειτα από την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού Γιάτσενιουκ μετά από εσωτερική διένεξη που ξέσπασε στο εσωτερικό του φιλοευρωπαϊκού «στρατοπέδου» που κυβερνά την χώρα από το 2014, όταν και η εξέγερση ενάντια στον τότε Πρόεδρο Γιανουκόβιτς, τους οδήγησε στην εξουσία.

Βολοντίμιρ ΓκρόσμανΓιάτσενιουκΟυκρανία