Ανεξήγητες εξαφανίσεις πάνω από 5.800 προσφυγόπουλων στην Γερμανία

Πάνω από 5.800 προσφυγόπουλα έχουν χαθεί στη Γερμανία το 2015 ενώ οι αρχές ακόμη αναζητούν τα ίχνη τους και προσπαθούν να εξηγήσουν την εξαφάνισή τους, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Funke Mediengruppe».

Ο ακριβής αριθμός των παιδιών που αναζητούνται είναι 5.835 ενώ από τα αυτά, τα 555 είναι κάτω των 14 ετών. Συνολικά, από τις 8.006 εξαφανίσεις που αναφέρθηκαν στις αρχές, εντοπίστηκαν μόνο τα 2.171

Όπως αναφέρει η έρευνα, τα περισσότερα παιδιά έχουν καταγωγή από το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Ερυθραία, το Μαρόκο και την Αλγερία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στην εφημερίδα, χωρίς όμως να δίνεται κάποια εξήγηση για τον λόγο που οι αριθμοί των εξαφανίσεων είναι τόσο υψηλοί.

Η εφημερίδα, δεν στάθηκε στην έρευνα που έκανε το γερμανικό Κοινοβούλιο αλλά προχώρησε και σε ρεπορτάζ, την ώρα που η Κυβέρνηση κατηγορείται από βουλευτές ότι δεν έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μετρ για να προστατεύσει αυτά τα παιδιά.

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και πρόεδρος του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος, Χανς Μάασεν, είχε νωρίτερα προειδοποιήσει ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ανηλίκων προσφύγων θα πέσει στα χέρια των ισλαμιστών, καθώς είναι πιο ευάλωτα στην στρατολόγηση τους σε τρομοκρατικές ή εγκληματικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, αυτή την φορά της εφημερίδας «Frankfurter Rundsch», σχεδόν 5.000 παιδιά και έφηβοι, αιτούντες άσυλο, έχουν επίσης εξαφανιστεί από την αρχή του 2016, ωστόσο η αστυνομία δηλώνει ότι τα στοιχεία αυτά μπορεί και να μην είναι ακριβή.

Ο πρόεδρος του Γερμανικού Οργανισμού Προστασίας Παιδιών, Χάινζ Χίλγκερς, είχε ήδη προειδοποιήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο ότι τα ασυνόδευτα παιδιά θα μπορούσαν να αποτελούν «εύκολο στόχο» για τις εγκληματικές συμμορίες.

Τον Ιανουάριο, η Europol ανακοίνωσε ότι 10.000 ανήλικοι έχουν εξαφανισθεί από τα μέσα του 2014, όταν και εισήλθαν στην ΕΕ και ότι οι σωματέμποροι εκμεταλλεύονται την κρίση των προσφύγων να βρουν τα επόμενα θύματα τους.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΓερμαμίαεξαφάνισηπαιδιάπρόσφυγες