Γκάφα η χθεσινή επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής (;)

Έπειτα από την χθεσινή μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο προάστιο Σάαρμπεκ των Βρυξελλών και την σύλληψη ενός υπόπτου, ήρθαν στο φως συγκεκριμένες πληροφορίες οι οποίες μεταφέρουν ότι τελικά η επιχείρηση ήταν… φιάσκο.

Δημοσιογράφος του βελγικού HNL, σε ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει ότι ο άνδρας που συνελήφθη αφού τραυματίστηκε στην στάση του μετρό, τελικά δεν ήταν τρομοκράτης.

Κατά το χθεσινό ρεπορτάζ, οι Βέλγοι αστυνομικοί ζήτησαν από τον άνδρα να αφαιρέσει το πανωφόρι του και να παραδώσει την τσάντα που κρατούσε. Μην υπακούοντας στις διαταγές του, οι άνδρες των αρχών τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και στη συνέχεια να συλληφθεί.

Μια από τις λεπτομέρειες του περιστατικού, ήταν ότι η σύλληψη έγινε αφού πρώτα η αστυνομία απομάκρυνε από το σημείο ένα παιδί που βρισκόταν στην στάση ώστε να προχωρήσει στην σύλληψη.

Λίγες ώρες μετά, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι τελικά ο άνδρας δεν ήταν τρομοκράτης και ο λόγος που δεν υπάκουσε στις διαταγές των αστυνομικών ήταν ότι δεν γνώριζε καλά την γλώσσα.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, «Όταν καθόταν στη στάση του λεωφορείου – καθόταν με την κόρη του, νομίζω ότι ήταν η κόρη του, ένα μικρό κορίτσι. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν μία φορά, δύο αυτοκίνητα πλησίαζαν, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και πήραν την κόρη του».

Μάλιστα, γνωστοποιήθηκε ότι στην τσάντα του συλληφθέντος δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά ή άλλα ύποπτα αντικείμενα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΒρυξέλλεςσύλληψηΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ