"Κόκκινος" συναγερμός στο Βέλγιο - Συλλήψεις στο Παρίσι

Στο τρία παραμένει το επίπεδο του αντιτρομοκρατικού συναγερμού στο Βέλγιο (με κορυφαία κλίμακα το τέσσερα), έπειτα από σχετική απόφαση της κυβέρνησης την οποία ανακοίνωσε ο Βέλγος Πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.

“Το αρμόδιο Όργανο Συντονισμού για την Ανάλυση της Απειλής (Ocam), το οποίο αποτιμά το επίπεδο του κινδύνου πιθανών τρομοκρατικών ενεργειών στη χώρα, «αποφάσισε να διατηρήσει το επίπεδο της στο 3. Αυτό σημαίνει ότι η απειλή είναι πιθανή και αξιόπιστη», είπε ο Σαρλ Μισέλ έπειτα από μια συνεδρίαση των συναρμόδιων υπουργών και ανώτατων στελεχών των βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τα ξημερώματα της Τετάρτης τέσσερα άτομα που θεωρούνται ύποπτα ότι σχεδίαζαν να διαπράξουν άμεσα επίθεση στο κέντρο του Παρισιού, μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συλλήψεις αφορούν εξτρεμιστές ισλαμιστές και έγιναν στην περιοχή Σεϊν – Σεν Ντενί, στο Il de France. Οι συλληφθέντες είναι τρεις άνδρες και μία γυναίκα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν συγκεντρώσει στοιχεία για τα πρόσωπα αυτά, που αφορούσαν κυρίως τις διασυνδέσεις τους με δίκτυα ισλαμιστών, προστίθεται στον ιστότοπο του TF1.

Η αστυνομία κατέσχεσε επίσης ένα φυσίγγιο αυτόματου πυροβόλου όπλου που δεν είχε χρησιμοποιηθεί και εξοπλισμό υπολογιστών, επισήμανε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι εισαγγελικές Αρχές δεν έχουν προβεί σε κανένα σχόλιο, ούτε η αστυνομία.

ΒέλγιοΠαρίσιΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ