Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στις Βρυξέλλες - Νεκρός ο ένας δράστης

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο Βέλγιο, έπειτα από έφοδο που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα στην περιοχή Forest των Βρυξελλών και την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και υπόπτων.

Συγκεκριμένα, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αργά το μεσημέρι της Τρίτης στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν οι βελγικές αρχές για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη γαλλική πρωτεύουσα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

«Πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών κατά τη διάρκεια της εφόδου στο Φόρεστ, μια κοινότητα των Βρυξελλών, στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις στο Παρίσι» δήλωσε ο Έρικ Βαν ντε Σιπτ, ένας εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, επικαλούμενο αστυνομική πηγή, μετέδωσε την είδηση πως ο ένας εκ των δύο δραστών έχει «εξουδετερωθεί» από ελεύθερο σκοπευτή της βελγικής αστυνομίας από ταράτσα παρακείμενου κτιρίου.

Από την πλευρά των αστυνομικών υπήρξαν τέσσερις τραυματισμοί, εκ των οποίων ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι οι βελγικές αρχές πραγματοποίησαν την επιχείρηση, καθώς εξακολουθούν να αναζητούν υπόπτους και συνεργάτες των τρομοκρατών που πραγματοποίησαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στης 13 Νοεμβρίου, ενώ το Russia Today σημειώνει επίσης ότι οι ύποπτοι είναι πιθανό να συνδέονται με το μακελειό στο Παρίσι.

Όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα η έφοδος της βελγικής αστυνομίας σημειώθηκε κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Vorst-Zuid που βρίσκεται νοτιοδυτικά του κέντρου των Βρυξελλών.

Η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ όπως αναφέρει το δίκτυο RTL, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες «υπάρχουν περίπου είκοσι οχήματα της αστυνομίας. Θωρακισμένα οχήματα έχουν φτάσει στο σημείο, όλοι οι αστυνομικοί φέρουν όπλα».

ΒρυξέλλεςεπιχείρησηΠαρίσιΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ