Βοήθεια από τις ΗΠΑ ζητά η Κίνα για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Την ενίσχυση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, αλλά και την αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών, ζητά η Κίνα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Κινέζος Υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, στο διευθυντή του FBI, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Πεκίνο.

Η Κίνα ενδιαφέρεται να αναπτύξει πλαίσιο αμοιβαίας στρατηγικής εμπιστοσύνης με τις ΗΠΑ, βασισμένο στον κοινό σεβασμό των πιο σημαντικών συμφερόντων της κάθε χώρας, φέρεται να δήλωσε ο Κινέζος Υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας κατά τη συνάντησή του με τον Τζέιμς Κόμεϊ. Ο διευθυντής του FBI σημείωσε από την πλευρά του ότι οι ομοσπονδιακές αρχές ασφάλειας των ΗΠΑ ενδιαφέρονται για μία ρεαλιστική συνεργασία, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Κινέζος ομόλογός του, Ξι Ζινπίνγκ έχουν συμφωνήσει πως καμία από τις δύο κυβερνήσεις δεν θα υποστηρίξει εις γνώσιν της, την κλοπή επιχειρηματικών μυστικών στον κυβερνοχώρο, προς όφελος των δικών της επιχειρήσεων.

διαδίκτυοΗΠΑΚίνασυνεργασία