Ρωμαίος και Ιουλιέτα απ ' την ανάποδη

Στο κλασικό έργο του Σαίξπηρ “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”, δύο νέοι αποφασίζουν να παντρευτούν παρά την διχόνοια μεταξύ των οικογενειών τους. Στο Πακιστάν, έγινε ακριβώς το αντίθετο, καθώς δύο οικογένειες, συμφώνησαν να τερματίσουν την διαμάχη που υπήρχε ανάμεσά τους, παντρεύοντας με το ζόρι ένα 9χρονο κοριτσάκι με έναν 14χρονο.

Ευτυχώς δεν πρόλαβαν να κάνουν τα σχέδιά τους πραγματικότητα, καθώς Πακιστανοί αστυνομικοί διέσωσαν το ανήλικο κορίτσι, συλλαμβάνοντας τέσσερις πρεσβύτερους του χωριού οι οποίοι είχαν διατάξει τον γάμο αυτόν ως “αποζημίωση” για να λήξει η διαμάχη.

Η παρέμβαση της αστυνομίας είναι σπάνιο γεγονός σε μια χώρα όπου οι γάμοι χρησιμοποιούνται συχνά για τη σύναψη “συμμαχιών”, την αποπληρωμή χρεών ή τη διευθέτηση διενέξεων.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τα τέσσερα μέλη του συμβουλίου της κοινότητας που είχαν διατάξει να δοθεί το κορίτσι για “βάνι”, δηλαδή ως “αποζημίωση” για να λήξει μια διαμάχη μεταξύ δύο οικογενειών στην περιοχή Ραχίμ Γιαρ Χαν της επαρχίας Πουντζάμπ.

Η σύζυγος του αδελφού της 9χρονης πέθανε πριν από μερικές εβδομάδες λόγω προβλημάτων υγείας και οι συγγενείς της κατηγόρησαν την οικογένεια ότι την δολοφόνησε, εξήγησε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Μαμουνούρ Ρασίντ. “Στις 3 Μαρτίου το συμβούλιο του χωριού αποφάσισε να δώσει το κοριτσάσι για βάνι, για να λήξει η υπόθεση”, πρόσθεσε.

Η 9χρονη επρόκειτο να παντρευτεί τον 14χρονο ξάδελφο της νεκρής ενώ ο αδελφός της θα πλήρωνε 150.000 ρουπίες (περίπου 1500 ευρώ) στην οικογένεια της συζύγου του.

Το 3% των κοριτσιών στο Πακιστάν παντρεύονται πριν κλείσουν τα 15 τους, σύμφωνα με τη UNICEF. Συχνά οι γονείς τους είναι πάμφτωχοι και πιστεύουν ότι με τον γάμο θα εξασφαλίσουν οικονομικά τα κορίτσια τους, ιδίως σε περιοχές όπου οι ευκαιρίες απασχόλησης για τις γυναίκες είναι μηδαμινές.

ανήλικηγάμοςΠακιστάν