Πώς να απελαθείτε από τις ΗΠΑ...

Απείλησε τον Ντόναλντ Τραμπ μέσω Facebook και τώρα κινδυνεύει με απέλαση από τις ΗΠΑ.

Ένας 23χρονος φοιτητής που ζει στο Λος Άντζελες, είχε την… φαεινή ιδέα να γράψει στην προσωπική του σελίδα ότι θα σκοτώσει τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και το έκανε ακόμα “καλύτερο” συμπληρώνοντας ότι ο κόσμος θα τον ευχαριστεί για την πράξη του.

Η σύλληψη του Εμαντελντίν Ελσαγέντ ήταν θέμα χρόνου κι έτσι εδώ και περίπου έναν μήνα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της απέλασης, ενώ του ανακλήθηκε και η βίζα.

Ο συνήγορός του δήλωσε πως ο πελάτης του είναι συντετριμμένος από το ενδεχόμενο αυτό καθώς η απέλασή του θα σημάνει αυτόματα την κατάρρευση των ονείρων του να γίνει πιλότος, τη στιγμή, δε, που δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά δημοσιεύματα, οι μυστικές υπηρεσίες ανέκριναν τον 23χρονο αφού έγραψε ότι ήταν πρόθυμος να εκτελέσει ισόβια ποινή φυλάκισης για το φόνο του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον φοιτητή, έγραψε το συγκεκριμένο μήνυμα γιατί είχε θυμώσει με τα σχόλια του Τραμπ για τους μουσουλμάνους και τόνισε πως μετά το μετάνιωσε, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει κανένα.

«Είναι ένα χαζό σχόλιο. Μπορείς να βρεις εκατοντάδες τέτοιων αναρτήσεων κάθε ώρα στο Facebook και στα media», δήλωσε στο Associated Press από τη φυλακή.

«Δεν ξέρω γιατί κάποιος να πιστέψει ότι αποτελώ απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ εξαιτίας μίας ανόητης ανάρτησης», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο Ελσαγέντ στην ανάκρισή του αναφέρθηκε στο μακελειό του Σαν Μπερναρντίνο, όπου ένα ζευγάρι εισέβαλε σε κέντρο για ανθρώπους με ειδικές ικανότητες σκορπώντας το θάνατο.

Όσο για την αρμόδια υπηρεσία μετανάστευσης, εκπρόσωπος δήλωσε πως ο Ελσαγέντ συνελήφθη επειδή παραβίασε τους κανόνες υποδοχής στις ΗΠΑ, δίχως να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο νεαρός που κατάγεται από το Κάιρο, αλλά έζησε πολλά χρόνια στη Σαουδική Αραβία όπου ο πατέρας του εργαζόταν σαν μηχανικός, έφτασε στις ΗΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο για να παρακολουθήσει μαθήματα στην Ακαδημία Αεροπορίας με την ελπίδα να επιστρέψει στην Αίγυπτο μετά την αποφοίτησή του.

Ο διευθυντής της ακαδημίας, Αλεξ Χατίμπ, ο οποίος κλήθηκε να ακυρώσει την εγγραφή του νεαρού, δήλωσε πως ο 23χρονος είναι καλός σπουδαστής και ότι θα τον δεχόταν και πάλι στη σχολή αν το επέτρεπαν οι αμερικανικές αρχές.

FacebookΑπέλασηΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπΦοιτητής