Στον Εισαγγελέα για ένα αγριοπερίστερο

Ένα… ιδιαίτερο πιάτο με αγριοπερίστερο, γογγύλια και μούσμουλα, ήταν αρκετό για να βάλει σε μπελάδες έναν από τους πιο γνωστούς Ιταλούς σεφ.

Το εστιατόριο του Κάρλο Κράκο στο στο Μιλάνο συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου. Ο Κράκο, που η σπεσιαλιτέ του είναι τα σπαγγέτι από αβγό, μπήκε στο στόχαστρο των ακτιβιστών για την προστασία των άγριων ζώων και του περιβάλλοντος, όταν στην εκπομπή που είναι κριτής, στο Masterchef Italia, παρασκεύασε ένα πιάτο δικής του, όπως ισχυρίστηκε, έμπνευσης.

Ο βραβευμένος σεφ, ονόμασε την συνταγή του «piccione a modo mio» (περιστέρια με τον δικό μου τρόπο), μια συνταγή που, όμως εξαγρίωσε τους ακτιβιστές της οργάνωσης «Ιταλικός Σύνδεσμος για την Προστασία των Ζώων και του Περιβάλλοντος». Οι ακτιβιστές κατήγγειλαν τον Κράκο στην εισαγγελία του Μιλάνο για παράβαση της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται το κυνήγι και η κατανάλωση άγριων πουλιών. Παρόλο που το αγριοπερίστερο δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση, είναι προστατευόμενο είδος σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία για τα άγρια πουλιά.

Ο Lorenzo Croce, επικεφαλής της οργάνωσης, δήλωσε ότι με αυτήν την πράξη του ο γνωστός σεφ παροτρύνει το κοινό να κυνηγά και να καταναλώνει τα άγρια πουλιά.

O Roberto Ciambetti, πρόεδρος στο τοπικό συμβούλιο του Βένετο απ’ όπου κατάγεται ο σεφ, δήλωσε ότι ο Κράκο δεν παρέβη την σχετική νομοθεσία, αν παρασκεύασε την συνταγή του με αγριοπερίστερο που έχει εκτραφεί για κατανάλωση.

ΕισαγγελέαςεστιατόριοΙταλία