Η "σκληρή αλήθεια" είναι ότι η Βόρεια Κορέα δεν πρόκειται να αλλάξει

Την λήψη ακόμη σκληρότερων μέτρων κατά της Βόρειας Κορέας, υποστήριξε η Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκουν Χιε, μετά την αναστολή λειτουργίας του βιομηχανικού πάρκου κοινής διαχείρισης, μεταξύ των δύο χωρών, στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγκ, μετά την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης, αλλά και την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο.

Είναι ώρα ν’ αναγνωρίσουμε τη “σκληρή αλήθεια”, ότι η Βόρεια Κορέα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παρκ Γκουν Xιε, σηματοδοτώντας μια ουσιαστική μεταστροφή στην πολιτική της. Η μέχρι σήμερα προσέγγισή της στόχευε στην υλοποίηση μιας πολιτικής καλλιέργειας εμπιστοσύνης προς την Πιονγιάνγκ, με την ελπίδα ότι θα οδηγούσε στην τελική ένωση με της κορεατικής χερσονήσου.

Μάλιστα σε ομιλία της στο κοινοβούλιο η πρόεδρος της Νότιας Κορέας τόνισε ότι “είναι ξεκάθαρο ότι η προσέγγιση της καλής θέλησης δεν πρόκειται να σταματήσει τις φιλοδοξίες του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, για την ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου”.

Την περασμένη βδομάδα η Νότια Κορέα προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας της βιομηχανικής ζώνης Κεσόνγκ, η οποία λειτουργούσε με τη συνδιαχείριση της Βόρειας Κορέας για περισσότερα από δέκα χρόνια, και αποτελούσε ουσιαστική πηγή εισροής σκληρού συναλλάγματος για τη Βόρεια Κορέα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πείνα και την οικονομική ανέχεια.

“Η κυβέρνησή μας, θα λάβει δυναμικά και αποτελεσματικά μέτρα κατά της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να καταλάβουν ρεαλιστικά ότι η ανάπτυξη του πυρηνικού τους προγράμματος όχι μόνο δε θα βοηθήσει στην επιβίωσή τους, αλλά θα επιταχύνει την κατάρρευση του καθεστώτος” υποστήριξε η κ. Παρκ Γκουν Χιε, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τα μέτρα.

Βόρεια ΚορέακατάρρευσηΝόρτια ΚορέαΠαρκ Γκουν Χιε