"Αποφύγετε την κλιμάκωση" λένε οι ΗΠΑ σε Ρωσία και Τουρκία

Να αποφύγουν κάθε είδους κλιμάκωση στη συριακή κρίση, προέτρεψαν οι ΗΠΑ την Ρωσία και την Τουρκία, τη στιγμή που οι δύο χώρες ανεβάζουν τους τόνους στις εκεί στρατιωτικές τους επιχειρήσεις.

«Είναι πολύ σημαντικό οι Ρώσοι και οι Τούρκοι να συνομιλήσουν απευθείας και να λάβουν μέτρα για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση», επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε πολύ άβολη θέση σε ό,τι αφορά την κρίση της Συρίας. Κι αυτό διότι είναι ναι μεν σύμμαχος της Άγκυρας στους κόλπους του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο υποστηρίζει τους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους βομβαρδίζουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι ΗΠΑ είναι επίσης κατ’ αρχήν εταίροι της Ρωσίας στο πλαίσιο της διπλωματικής διαδικασίας με στόχο την επίτευξη μιας λύσης στην κρίση. Ωστόσο ζητούν εδώ και 10 ημέρες από τους Ρώσους να τερματίσουν τα αεροπορικά πλήγματα στο βόρειο τμήμα της Συρίας, με τα οποία προσφέρουν στήριξη στις δυνάμεις του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΗΠΑΡωσίαΣυρίαΤουρκία