Ρωσικές... "υπενθυμίσεις"

Η Ρωσία… “υπενθύμισε” στην Τουρκία την ύπαρξη των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στην Συρία και τη χρήση τους σε περίπτωση που απειληθούν πολεμικά αεροπλάνα της.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί σητν Συρία επιτρέπουν, αν παραστεί ανάγκη, να ληφθούν τα “κατάλληλα μέτρα” για την εξασφάλιση των πτήσεων της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας σημείωσε ο Υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ,

“Επιτρέπουν την έγκαιρη ανίχνευση της απειλής για τα ρωσικά αεροσκάφη που εκτελούν αποστολές μάχης στη Συρία και, εάν είναι απαραίτητο, εφαρμόζουν κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πτήσεών τους” είπε συγκεκριμένα ο Αντόνοφ.

Ο ίδιος νωρίτερα είχε σημειώσει ότι η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά τη Συνθήκη Ανοικτών Ουρανών και δημιουργεί προηγούμενο, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου των στρατιωτικών δραστηριοτήτων ενός από τα κράτη-μέλη της συμφωνίας.

Η δήλωση έγινε με αφορμή την άρνηση της Τουρκίας στην Ρωσία να πραγματοποιήσει πτήσεις ελέγχου πάνω από τουρκικές περιοχές κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, γεγονός το οποίο η Ρωσία ερμηνεύει ως παραβίαση, εκ μέρους της Τουρκίας, των διεθνών κανόνων.

ΡωσίαΣυρίαΤουρκία