Αντεπιθέσεις με ρωσική κάλυψη από το συριακό στρατό σε στρατηγικά σημεία

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος ανακατέλαβαν την Κυριακή την πόλη Ραμπίγια στη δυτική παραλιακή επαρχία της Λαττάκειας την οποία έλεγχαν εδώ και καιρό ένοπλοι της αντιπολίτευσης, όπως μεταδόθηκε από τη συριακή κρατική τηλεόραση αλλά και από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων που εδρεύει στην Βρετανία και διευθύνεται από έναν Σύρο αντιφρονούντα.

Η επιτυχία αυτή των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη από ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα και εν μέρει υπό την ηγεσία Ρώσων αξιωματικών, εκτιμά το Παρατηρητήριο. Αυτή η πράξη ανοίγει πλέον το δρόμο για την προώθηση των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων μέχρι τα τουρκικά σύνορα, πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι η Μόσχα επενέβη τον Σεπτέμβριο στον συριακό εμφύλιο στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Την ίδια στιγμή, πάλι το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 47 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν στη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών που πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκαν από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εναντίον πόλης στην ανατολική Συρία αυτήν την φορά, καθώς φαίνεται ότι ο συριακός στρατός ασκεί πιέσεις και δυτικά και ανατολικά με κατεύθυνση προς τα τουρκικά σύνορα.  Οι επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στην πόλη Χάσαμ, κοντά στην πόλη Ντάιρ αλ-Τζουρ, εντάσσονται σε μια σειρά επιθέσεων που έπληξαν επίσης δύο άλλες πόλεις και άλλες περιοχές το τελευταίο 48ωρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί άνθρωποι.

Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν γύρω από την Ντάιρ αλ-Τζουρ ενώ συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις συγκρούονται με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας. Η οργάνωση πολιορκεί από τον περασμένο Μάρτιο τις υπόλοιπες περιοχές της πόλης που ελέγχονται από την κυβέρνηση και την περασμένη εβδομάδα εξαπέλυσε νέες επιθέσεις.
Πηγές: naftremporiki.gr, tovima.gr
αεροπορικές επιδρομέςΛαττάκειαΝτάιρ αλ ΤζουρΡωσίαΣτρατιωτικές ΕπιχειρήσειςΣυρία