Σταθερό προβάδισμα Χίλαρι και Τραμπ στις δημοσκοπήσεις

Σταθερό προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην Αϊόβα και του Ντόναλντ Τραμπ στη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών, δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Loras College, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει το 59% των προθέσεων ψήφου, έναντι 30% που συγκεντρώνει ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπένι Σάντερς στην κρίσιμης σημασίας πολιτεία Άιοβα. Τρίτος αναδεικνύεται ο πρώην κυβερνήτης του Μέριλαντ Μάρτιν Ο’ Μάλεϊ, που συγκεντρώνει μόλις το 7%.

Οι έρευνες σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να δίνουν στην Κλίντον καθαρό προβάδισμα επί του Σάντερς, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των Δημοκρατικών ψηφοφόρων θεωρεί ότι έχει καλές πιθανότητες να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.

Ευρύ προβάδισμα και του Ντόναλντ Τραμπ έναντι των αντιπάλων του δείχνει μία έρευνα των Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκε χθες. Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει το 40,6% των προθέσεων ψήφου, ενώ ακολουθούν ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ με 10,5%, ο συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον με 9,7%, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας Τζεμπ Μπους με 9,2% και ο γερουσιαστής της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο 7,2%.

Σε μια υποθετική αναμέτρηση ανάμεσα στην επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών και τον Τραμπ, η Χίλαρι Κλίντον έχει στατιστικά ασήμαντο προβάδισμα έναντι του Τραμπ: 41,4% έναντι 40,8%.

δημοσκόπησηΗΠΑΝτ. ΤραμππροβάδισμαΣάντερςΧίλαρι Κλίντον