Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Στην σύλληψη δύο ατόμων στην Άγκυρα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι είναι μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και προετοίμαζαν επίθεση αυτοκτονίας την Πρωτοχρονιά στην τουρκική πρωτεύουσα προέβη η τουρκική αστυνομία όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Τούρκος αξιωματούχος.

Η ίδια πηγή η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί διευκρίνισε ότι «τους υποπτευόμαστε για σχέσεις με το Ι.Κ. και ότι προετοίμαζαν μια επίθεση την Πρωτοχρονιά στην πρωτεύουσα Άγκυρα». Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας το πρωί στο Μαμάκ, προάστιο της τουρκικής πρωτεύουσας, διευκρίνισε άλλη επίσημη πηγή στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, οι δύο ύποπτοι παρακολουθούνταν για ορισμένο χρονικό διάστημα από την ειδική αστυνομία, η οποία αποφάσισε τελικώς να προχωρήσει στη σύλληψή τους. Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά την επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε τον θάνατο 103 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 500 μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας στις 10 Οκτωβρίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Τουρκία παρουσίασε ως βασικό ύποπτο για την πιο αιματηρή επίθεση στην ιστορία της χώρας, το Ισλαμικό Κράτος.

 

σύλληψητζιχαντιστέςΤουρκία