Οι Αιγύπτιοι δεν διαπιστώνουν τρομοκρατική ενέργεια!

Εκπλήσσει, αν μη τι άλλο, η ανακοίνωση των αιγυπτιακών αρχών ότι, οι Αιγύπτιοι ερευνητές δεν έχουν βρει αποδείξεις ότι η αιτία της συντριβής του ρωσικού επιβατηγού αεροπλάνου στην περιοχή του Σινά, στις 31 Οκτωβρίου είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας!

Σύμφωνα με τους “The New York Times”, ο επικεφαλής της αιγυπτιακής ερευνητικής ομάδας, Αϊμάν αλ Μουκάνταμ, ανακοίνωσε, ότι δεν έχει στα χέρια του «καμία ένδειξη για έκνομες ενέργειες ή τρομοκρατική δραστηριότητα» σε σχέση με την καταστροφή.

Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν και η ανακοίνωση έχει πολλές λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή της έρευνας, ωστόσο, δεν καταλήγει σε συμπεράσματα για τα αίτια της καταστροφής.

Προστίθεται επίσης, ότι η δημοσίευση του πορίσματος από τις αιγυπτιακές αρχές, οι οποίες και προϊστανται της διεθνούς ερευνητικής ομάδας, προκάλεσε συγκρατημένες αντιδράσεις από το Κρεμλίνο.

Συγκεκριμένα, ο προεδρικός εκπρόσωπος, Νμίτριο Πεσκόφ, περιορίστηκε στο να παραπέμψει στο συμπέρασμα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών ότι τα αίτια της συντριβής ήταν τρομοκρατική ενέργεια με τοποθέτηση βόμβας.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι εξαρχής η Αίγυπτος δεν ήταν έτοιμη να παραδεχθεί ότι οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να διεισδύσουν σε ένα τόσο στρατηγικό σημείο όπως ένα αεροδρόμιο. Επιπλέον υπογραμμίζει ότι οι Αιγύπτιοι αρμόδιοι προσπαθούν να αμβλύνουν τις συνέπειες για τον τουρισμό της χώρας.

Επίσης, η Αίγυπτος υποφέρει από έλλειψη συναλλάγματος και σίγουρα αποτελεί ισχυρή απώλεια τα 280 εκατομμύρια δολάρια που χάνονται κάθε μήνα από την απόφαση της Ρωσίας και της Βρετανίας να διοακόψουν τις εμπορικές πτήσεις στο θέρετρο Σαρμ ες Σέιχ.

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΑίγυπτοςΡωσίαΣινά