Η Ευρωζώνη κινδυνεύει να καταρρεύσει εξαιτίας του προσφυγικού

Καμπανάκι για την αναζωπύρωση του εθνικισμού στην Ευρώπη χτυπάει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και προειδοποιεί για την κατάρρευση της Ένωσης. Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt» ο κ. Σουλτς κρούει των κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά για τον κίνδυνο κατάρρευσης της Ευρωζώνης εξαιτίας του προσφυγικού λόγω των διαφορετικών τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, η εναλλακτική λύση της Ευρώπης είναι η ενιαία στάση και η σύγκλιση των απόψεων σε σχέση με το προσφυγικό, διαφορετικά διαβλέπει την άνοδο του εθνικισμού μαζί με την ύψωση των φραχτών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτό θα ήταν τρομακτικό αφού μια τέτοια Ευρώπη έχει αποβεί πολλές φορές καταστροφική.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σούλτς, καμία χώρα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, την κλιματική αλλαγή και την τρομοκρατία και πρόσθεσε ότι μόνο με συνεργασία μπορούν να δοθούν λύσεις.

εθνικισμόςΕυρωζώνηΜάρτιν Σουλτςπροσφυγικό