Υεμένη: Νεκρός μετά από επίθεση ο κυβερνήτης του Άντεν

Σκοτώθηκε σε επίθεση με παγιδευμένο όχημα ο κυβερνήτης του Άντεν, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Υεμένης, στρατηγός Τζααφάρ Μοχάμεντ Σάαντ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκτός από τον κυβερνήτη, στην επίθεση που σημειώθηκε στην κατοικημένη συνοικία Ταουάχι, σκοτώθηκαν και οι σωματοφύλακές του.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος αναφέροντας ότι πυροδότησε αυτοκίνητο γεμάτο από εκρηκτικά, την ώρα που η αυτοκινητοπομπή του Τζααφάρ Μοχάμεντ Σάαντ διέσχιζε μια δυτική συνοικία του Άντεν.

Ο στρατηγός Σάαντ είχε αναλάβει πρόσφατα τα καθήκοντα του κυβερνήτη του Άντεν, όντας στενός συνεργάτης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ο οποίος εγκαταστάθηκε στα μέσα Νοεμβρίου στην “προσωρινή” πρωτεύουσα της Υεμένης.

Η χώρα πλήττεται από μάχες μεταξύ των πιστών δυνάμεων στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι που υποστηρίζονται από αραβικό στρατιωτικό συνασπισμό και των φιλοϊρανών σιιτών ανταρτών Χούτι που έχουν καταλάβει μεγάλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά.

Την ίδια ώρα, νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό των συγκρούσεων θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης και μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας. Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στην Υεμένη Ισμαήλ Ουλντ Σιχ Άχμεντ συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Υεμένης για να συζητήσουν την πορεία των ειρηνευτικών συνομιλιών, ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού.

επίθεσηΙσλαμικό Κράτοςκυβερνήτης ΆντεννεκρόςΥεμένη