Λαβρόφ μετά από Τσαβούσογλου: Έχουμε άλλη αντίληψη περί τρομοκρατίας

Μιλώντας μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του, στα πλαίσια διάσκεψης η οποία έχει στο επίκεντρο την οργάνωση και την ασφάλεια στην Ευρώπη, ο Σεργκέι Λαβρόφ προχώρησε σε επίσημη τοποθέτηση προς τα μέσα ενημέρωσης αναφέροντας πως Τουρκία και ΗΠΑ έχουν διαφορετική οπτική για το ποιος είναι τρομοκράτης και ποιος όχι και υπογράμμισε πως με την παρούσα πολιτική ηγεσία της Τουρκίας οι σχέσεις με τη Ρωσία δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιες.

Αναλυτικά ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε, όπως σημειώνει το skai.gr, ότι οι κουρδικές δυνάμεις είναι δυνάμεις συμμαχικές στον πόλεμο ενάντια στο ISIS, ενώ τόνισε επίσης πως στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του ο Τζον Κέρι συμφώνησε πως το κλείσιμο των συνόρων Τουρκίας – Συρίας είναι αναγκαίο και υπογράμμισε πως θα χορηγήσει στις ΗΠΑ στοιχεία τα οποία δείχνουν τις διαδρομές που ακολουθεί το παράνομο και λαθραίο πετρέλαιο του ISIS.

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας σημείωσε επίσης πως η εικόνα που έχει η Τουρκία για την τρομοκρατία είναι διαφορετική από αυτή των ΗΠΑ.  Στη συνέχεια ο κ. Λαβρόφ ανέφερε πως υπάρχει άμεση ανάγκη όλες οι πλευρές να διασταυρώσουν τα στοιχεία τρομοκρατών που διαθέτουν και να υπάρξει μία κοινή λίστα που θα δομηθεί με πολύ μεγάλη προσοχή.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για τις σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε: «Οι σχέσεις μας με την Τουρκία τουλάχιστον με την παρούσα πολιτική ηγεσία αποκλείεται να είναι ποτέ ξανά οι ίδιες. Το χτύπημα για εμάς ήταν ξεκάθαρα μία εγκληματική πράξη».

Ο Λαβρόφ υπογράμμισε για ακόμη μία φορά πως η στάση της Ρωσίας στο ζήτημα Άσαντ είναι πάγια και υπαγορεύει πως για το μέλλον της Συρίας και του Προέδρου της θα πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της χώρας.

Αναφερόμενος στις επικείμενες επιθέσεις της Μεγάλης Βρετανίας σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει όπως και με τις άλλες δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία απόλυτη συνεννόηση και συνεργασία.

ISISκατάρριψη αεροσκάφουςΛαβροφΡωσίαΣυρίαΤουρκίαΤσαβούσογλου