Σε πολιτισμό και ασφάλεια επενδύει 2 δισ. ευρώ ο Ματέο Ρέντσι

Επένδυση δύο δισεκατομμυρίων ευρώ στην ασφάλεια και στον πολιτισμό ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια συνάντησης στα μουσεία Capitolini της Ρώμης. Ο Ιταλός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «σε κάθε ευρώ που επενδύουμε στην ασφάλεια πρέπει να αντιστοιχεί ακόμη ένα ευρώ που θα επενδύεται στον πολιτισμό και στην τέχνη» ενώ σε ό,τι αφορά την ιταλική αστυνομία, τους καραμπινιέρους και τον στρατό ζήτησε «μαζικότερη παρουσία στους δρόμους και πιο περιορισμένη στα διάφορα γραφεία».

Αναφερόμενος στους τρομοκράτες και στις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι, ο κ. Ρέντσι υπογράμμισε ότι «φαντάζονται τον τρόμο, εμείς απαντάμε με τον πολιτισμό. Καταστρέφουν τα αγάλματα, εμείς αγαπάμε την τέχνη. Καταστρέφουν τα βιβλία, εμείς είμαστε η χώρα των βιβλιοθηκών. Δεν θα αλλάξουμε ποτέ τον τρόπο ζωής μας, ας παραδοθούν πρώτα αυτοί».

Καταλήγοντας ο κ. Ρέντσι ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο έτος θα δοθεί στους Ιταλούς που πρόκειται να ενηλικιωθούν ένα μπόνους 500 ευρώ, το οποίο θα μπορούν να ξοδέψουν με συμμετοχή σε πολιτιστικές πρωτοβουλίες, επισκέψεις και συναντήσεις.

ασφάλειαεπένδυσηΜατέο Ρέντσιπολιτισμός