Χανς-Γκέοργκ Μάασεν: Να μην υποκύψει το Βερολίνο στις απειλές του ΙΚ

Έκτακτη συνεδρίαση με την συμμετοχή της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και βασικών μελών του υπουργικού της συμβουλίου προκειμένου να εξετάσουν θέματα ασφαλείας μετά την ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα Γερμανίας- Ολλανδίας στο Ανόβερο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα μετά το τακτικό υπουργικό συμβούλιο όπως ανακοίνωσαν δύο κυβερνητικές πηγές.

Στην συνεδρίαση είναι πιθανό να συμμετέχουν και οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών. Στο μεταξύ ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών BfV Χανς-Γκέοργκ Μάασεν δήλωσε ότι η χώρα δεν θα πρέπει να υποκύψει στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους. Σε συνέντευξή του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ARD ο κ. Μάασεν τόνισε ότι «αν το ΙΚ μπορεί να μας πλήξει, αν το ΙΚ μπορεί να εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία, θα το κάνει. Αυτή είναι η μεγάλη μας ανησυχία» και ξεκαθάρισε ότι «η Γερμανία δεν θα πρέπει να ακυρώσει τις μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες εξαιτίας του φόβου αυτού».

Παράλληλα ο κ. Μάασεν υπερασπίστηκε την χθεσινή απόφαση να ακυρωθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας στο Ανόβερο λέγοντας ότι «είχαμε πολύ συγκεκριμένα στοιχεία που μας οδήγησαν να κάνουμε αυτή τη σύσταση στη γερμανική κυβέρνηση». Ο επικεφαλής της BfV γνωστοποίησε ότι «ήταν στοιχεία που έπρεπε να τα λάβουμε πάρα πολύ σοβαρά υπόψη μας» ωστόσο όμως αρνήθηκε την αποκάλυψη περισσότερων εξηγήσεων. Ο κ. Μάασεν αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που διέρρευσαν, σύμφωνα με τις οποίες η προειδοποίηση προήλθε από πηγές των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ισλαμικό ΚράτοςΜάασενΜέρκελσυνεδρίασηυπουργικό συμβούλιο