Μάχη στο Παρίσι - Ο Αμπααούντ δεν βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων (upd)

“Βροχή” πυροβολισμών και εκρήξεων “πέφτει” από τα ξημερώματα στο βόρειο προάστιο του Παρισιού, Σεν Ντενίς, όπου λαμβάνει χώρα επιχείρηση της αστυνομίας. Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ υπάρχουν τρεις νεκροί τρομοκράτες, δύο άντρες και μία γυναίκα που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση έχει λήξει και ότι στην περιοχή σπεύδουν ασθενοφόρα.

Πέντε συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες στο προάστιο του Παρισιού Σεν Ντενί, όπως επιβεβαίωσε η γενική εισαγγελία.

Σλυμφωνα με το skai.gr, η εισαγγελία επιβεβαίωσε επίσης τον θάνατο της γυναίκας που ανατινάχθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος, όπου οχυρώθηκαν οι ύποπτοι.

Οι ταυτότητες των συλληφθέντων δεν έχουν γίνει γνωστές. Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστική πηγή, ο τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ δεν βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro ότι κανένας πολίτης δεν έχει σκοτωθεί κατά την επιχείρηση στο Σεν Ντενί.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως στόχος της Αστυνομίας είναι ο διαβόητος βέλγος τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπνταούντ, φερόμενος ως ενορχηστρωτής των τρομοκρατικών χτυπημάτων της Παρασκευής.

Πληροφορίες αναφέρουν για νεκρούς και πολλούς τραυματίες αστυνομικούς και τρεις συλλήψεις, ενώ η μάχη μαίνεται με ένοπλο κλεισμένο σε διαμέρισμα.

Νωρίτερα το CNN έκανε λόγο για τραυματισμό τουλάχιστον ενός αστυνομικού την ώρα που έλεγχε υπόπτους για την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Η αστυνομία σε Γαλλία, Βέλγιο αλλά και διεθνώς ψάχνει δύο τρομοκράτες που εμπλέκονται στο μακελειό.

Πάντως, στο επικοινωνιακό “χάος” έρχεται να προστεθεί και η πληροφορία για απειλή τοποθέτησης βόμβας σε γαλλικά αεροσκάφη.

Το Σεν Ντενίς ήταν το επίκεντρο της εξέγερσης των εξαθλιωμένων προαστίων της γαλλικής πρωτεύουσας το 2005, με την τότε κυβέρνηση Σαρκοζί να απαντά με άγρια καταστολή.

νεκροίΠαρίσιπροάστιατρομοκρατική επίθεση