Εξυπνα τηλέφωνα εναντίον μαύρων ταξί

Στα μαύρα λονδρέζικα ταξί δεν επιτρέπεται η χρήση ηλεκτρονικών οργάνων, χαρτών και GPS, σε αντίθεση με τα οχήματα όλων των άλλων εταιρειών ταξί

της Ειρήνης Μητροπούλου

Έξυπνοι άνθρωποι εναντίον υψηλής τεχνολογίας σε ένα επάγγελμα στις αρχές του 21ου αιώνα. Ποιος θα νικήσει; Οι οδηγοί των μαύρων ταξί του Λονδίνου που έχουν περάσει τις πιο δύσκολες εξετάσεις για επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης στον κόσμο μελετώντας για χρόνια ή το GPS (Σύστημα Παγκόσμιας Πλοήγησης) και η εφαρμογή Uber στα κινητά τηλέφωνα; Ο πόλεμος έχει ξεσπάσει. Και είναι σκληρός και πολυεθνικός.

Ας αρχίσουμε από τους ανθρώπους. Όποιος ή όποια θέλει να πάρει άδεια για την άσκηση επαγγέλματος στα διάσημα μαύρα ταξί του Λονδίνου πρέπει να περάσει τη θρυλική «Γνώση» (The Knowledge). Είναι μία από τις δοκιμασίες που συχνά απαιτεί χρόνια μελέτης για να απομνημονεύσει κανείς τους δαιδαλώδεις 25.000 δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, καθώς και κάθε επιχείρηση ή μνημείο που βρίσκεται σε αυτούς. Και αυτό διότι παραδοσιακά στα μαύρα λονδρέζικα ταξί δεν επιτρέπεται η χρήση ηλεκτρονικών οργάνων, χαρτών και GPS, σε αντίθεση με τα οχήματα όλων των άλλων εταιρειών ταξί.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=654676

Βρετανίαέξυπνα τηλέφωνα