Η Χίλαρι Κλίντον έγινε 68 ετών

Σήμερα γίνεται 68 ετών η άλλοτε Πρώτη Κυρία της Αμερικής και πρώην υπουργός Εξωτερικών, η οποία διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016. Η Χίλαρι Κλίντον κάνει εκστρατεία για τον Λευκό Οίκο και ήδη ο παγκόσμιος τύπος επαναλαμβάνει μονότονα: Θα εκλεγεί. Πώς οι Αμερικανοί μπορούν να ψηφίσουν εναντίον της;

Η ίδια κάνει ό,τι μπορεί για να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών: γυρίζει μανιωδώς όλη την Αμερική, κάνει σόου όπου βρεθεί, χρησιμοποιεί κάθε διάσημο που θα βρει. Η Χίλαρι ξεκίνησε πρώτη και δυναμικά την προεκλογική της καμπάνια, στην οποία ξοδεύονται απίστευτα ποσά, από τον περασμένο Απρίλιο, όπως αναφέρει το iefimerida. Τα ποσοστά της όμως στις δημοσκοπήσεις κατέρρευσαν το καλοκαίρι, όταν το όνομά της σπιλώθηκε από παλιά σκάνδαλα της εποχής που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επί προεδρίας Ομπάμα.

Ωστόσο, η επίμονη υποψήφια, αποφασισμένη πάση θυσία να δώσει με αξιώσεις τη μάχη της προεδρίας, κέρδισε πόντους στο dabate που έκανε με τους άλλους συνυποψηφίους της για το χρίσμα, στις 13 Οκτωβρίου. Σήμερα η Χίλαρι εμφανίζεται να έχει το προβάδισμα με 51%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Reuters, ενώ στις αρχές Οκτωβρίου είχε μόνο 41%.

Ο αντίπαλός της Bernie Sanders, ο οποίος θεωρείται ότι βρίσκεται πιο αριστερά από την Χίλαρι, έχει 27% στην πρόθεση ψήφου. Οι άλλοι υποψήφιοι, ο κυβερνήτης Martin O’Malley, ο πρώην πεζοναύτης Jim Webb και ο Lincoln Chafee, συμμετείχαν στο debate αλλά πραγματικά πέρασαν απαρατήρητοι.

γεννέθλιαΧίλαρι Κλίντον