Welcome to the Future

“We’re descending toward Hill Valley, California, at 4:29 pm, on Wednesday, October 21st, 2015.” Σήμερα είναι η μέρα που στο Back to the Future II ο Marty McFly, ο Doc και η Jennifer Parker κατέφτασαν στο μέλλον (ή στο δικό μας παρόν) με ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο, από το έτος 1985. Αν σας μπέρδεψα πρέπει οπωσδήποτε να δείτε το κλασικό πια φιλμ (και το prequel του, ίσως και το sequel του).

Αν καταλάβατε αμέσως για τι μιλούσα δεν μπορεί παρά να νιώθετε λίγο τα χρόνια που περνούν, αναλογιζόμενοι ότι το μακρινό για τότε μέλλον είναι πια εδώ. Τι όμως προέβλεψε σωστά και τι λάθος η αγαπημένη αυτή ταινία; Το Quartz απαντά. Η μακροχρόνια δημοτικότητα του franchise είναι σε πλήρη θέα σήμερα, με τον Guardian να καλύπτει την επέτειο με ένα live feed που καταγράφει τους τρόπους εορτασμού της σε ολόκληρο τον κόσμο!

Μεταξύ των εταιριών που συμμετέχουν στη “γιορτή” δεν αποκλείεται να είναι και η Nike (ήρθε άραγε η ώρα των self-lace αθλητικών παπουτσιών;), ενώ η Toyota επιστράτευσε τους κεντρικούς πρωταγωνιστές της ταινίας για να γυρίσει ένα επετειακό τετράλεπτο φιλμ, το οποίο έκανε την πρεμιέρα του πριν από λίγες ώρες και λανσάρει το πρώτο όχημα με κυψέλες καύσιμου υδρογόνου της εταιρείας και το πρώτο τέτοιο όχημα μαζικής παραγωγής στον κόσμο.

Great Scott!

Guardianόχημα με κυψέλες