Συρία: Οι πάντες στο "παιχνίδι"

Η συνεργασία της Ρωσίας, των ΗΠΑ, των χωρών του Περσικού Κόλπου και του Ιράν για πολιτική λύση της συριακής κρίσης είναι απαραίτητη δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, σημείωσε, ότι στις κοινές του συνομιλίες με τις ηγεσίες της Γερμανίας και της Βρετανίας συζητήθηκε και η κατάσταση στην Συρία.

“Χρειάζεται να ξεκινήσουμε την πολιτική διαδικασία με τέτοιο τρόπο ώστε να συμμετάσχουν σε αυτή όλα τα μέρη” σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

“Η πολιτική διαδικασία πρέπει να υποστηριχθεί και οι τρεις χώρες της ΕΕ θα δράσουν σε κοινή κατεύθυνση. Θα υπάρξουν οπωσδήποτε επαφές με τις ενδιαφερόμενες χώρες της περιοχής, τις χώρες του Περσικού Κόλπου, το Ιράν, το οποίο δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν. Και επίσης με όλες τις δυνάμεις που μπορούν να συμμετάσχουν, εννοώ τη Ρωσία και τις ΗΠΑ” πρόσθεσε.

Πάντως ο Ολάντ επανέλαβε ότι ο Άσαντ “δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Συρίας” και κατηγόρησε, εκ νέου, την Ρωσία ότι βομβαρδίζει τη συριακή αντιπολίτευση.

ΟλλάντΣυρία