Εκρηκτική η κατάσταση σε Ιερουσαλήμ και Λωρίδα της Γάζας

Σε φαύλο κύκλο αίματος εξακολουθεί να βυθίζεται η Μέση Ανατολή, με την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ να χειροτερεύει συνεχώς.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σήμερα το πρωί σημειώθηκε άλλη μια επίθεση με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινών. Δύο υπερ-ορθόδοξοι Εβραίοι τραυματίστηκαν ελαφρά στην Ιερουσαλήμ ενώ ο δράστης, ένας 16χρονος Παλαιστίνιος, σκοτώθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στη Λωρίδα της Γάζας, άλλος ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε νωρίς τα ξημερώματα στα τραύματά του, αφού είχε δεχτεί τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στο τείχος ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ. Με τον θάνατό του αυξήθηκαν στους επτά οι νεκροί από αυτά τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 145.

Η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί εκ νέου με αφορμή τις σημερινές κηδείες τριών Παλαιστίνιων, δύο στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης και ενός στο Σουαφάτ, τον προσφυγικό καταυλισμό της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι θα κηδευτούν στη Λωρίδα της Γάζας.

ΙσραήλΠαλαιστίνη