Στο στόχαστρο το οργανωμένο έγκλημα στη Γερμανία

3.600 ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ 20.000-30.000 ΜΕΛΗ

H φετινή φθινοπωρινή σύνοδος της γερμανικής Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος (BKA) άνοιξε μέτωπο με το οργανωμένο έγκλημα. Η γερμανική αστυνομία και η Europol θωρακίζονται απέναντι στις προκλήσεις.

Το οργανωμένο έγκλημα εμφανίζεται πανίσχυρο. Περίπου 3.600 ομάδες με 20.000-30.000 μέλη συγκαταλέγονται στο πεδίο του οργανωμένου εγκλήματος στη Γερμανία. Η οικονομική ζημιά που επιφέρουν καλά δικτυωμένες και μετακινούμενες εγκληματικές σπείρες μόνο στη Γερμανία εκτιμάται σε 500 έως 600 εκατομ. ευρώ ετησίως.

Υφιστάμενοι νομικοί περιορισμοί καθιστούν συχνά δύσκολη τη συλλογή αποδεικτικού υλικού από τη γερμανική αστυνομία. Στις υπηρεσίες ασφαλείας και τις εισαγγελίες της χώρας συσσωρεύεται πλήθος φακέλων προκειμένου να στοιχειοθετηθεί μία υπόθεση και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη φερόμενοι δράστες. Οργανωμένα εγκλήματα που διαπράττονται στη Γερμανία σχεδιάζονται και διενεργούνται στο 80% των περιπτώσεων από το εξωτερικό. Η αντιμετώπισή τους είναι αδύνατη χωρίς τη διεθνή συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών. Το ποσοστό διαλεύκανσης 150.000 περιπτώσεων οργανωμένου εγκλήματος ανήλθε πέρυσι μόλις στο 15%. Ωστόσο, η Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος, η Interpol και η Europol εμφανίζονται αποφασισμένες να πάρουν τα μέτρα τους.

Αρχική πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64097771

Γερμανίαοργανωμένο έγκλημα