Ανταλλαγή πληροφοριών προτείνουν οι Ρώσοι (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πληροφορίες για θέσεις μαχητών του “Ισλαμικού Κράτους” δηλώνει πρόθυμο να μεταβιβάσει στη διεθνή συμμαχία, υπό τις ΗΠΑ, που επιχειρεί στην Συρία, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Εκπρόσωπος του ρωσικού Γενικού Επιτελείου δήλωσε σήμερα ότι διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες για τη διασπορά στρατιωτικών βάσεων του ΙΚ, ωστόσο, αν η συμμαχία έχει πρόσθετα στοιχεία, η Ρωσία είναι έτοιμη να τα εξετάσει και να λάβει υπόψιν της στο σχεδιασμό των επιχειρήσεών της.

Σήμερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για “εντατικό κύμα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών” στη συριακή επαρχία Χάμα και περιοχές της γειτονικής επαρχίας Ιντλίμπ.

Οι σημερινές επιδρομές της Ρωσίας είχαν στόχο τις πόλεις Καφρ Ζίτα, Καφρ Ναμπούνταχ, αλ-Σαγιάντ και το χωριό αλ-Λαταμίναχ στην επαρχία Χάμα, καθώς και τις πόλεις Χαν Σαϊχούν και Αλχμπίτ στην Ιντλίμπ, ανέφερε το Παρατηρητήριο. Σημειώθηκαν επίσης στην περιοχή πυκνοί βομβαρδισμοί με πυραύλους εδάφους-εδάφους, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Νωρίτερα, το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας δημοσιοποίησε βίντεο από στρατιωτικό “drone” το οποίο φέρεται να δείχνει διασπορά στρατιωτικού εξοπλισμού και οχημάτων του ΙΚ μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Ισλαμικό ΚράτοςΡωσίαΣυρία