"Μην ρίχνετε στους δικούς μας"...

Να σταματήσει τις αεροπορικές επιχειρήσεις στην Συρία “κάλεσαν” από κοινού την Ρωσία σε κοινό ανακοινωθέν τους η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία.

“Εκφράζουμε την βαθιά μας ανησυχία για την στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Συρία” σημειώνεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας, ότι “θα προκαλέσει περαιτέρω κλιμάκωση του εξτρεμισμού”.

Η συμμαχία, υπό τις ΗΠΑ, που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις αεροπορικές επιδρομές στην Συρία ανησυχεί ουσιαστικά επειδή η Ρωσία έχει δηλώσει ευθαρσώς, ότι η μόνη νόμιμη εξουσία στην Συρία και ο μόνος νόμιμος στρατός είναι του προέδρου Άσαντ, γεγονός που, εμμέσως πλην σαφώς, σημαίνει, ότι για τον πρόεδρο Πούτιν, οποιοσδήποτε άλλος ένοπλος σχηματισμός στη χώρα αποτελεί εν δυνάμει στόχο.

Αυτό συνιστά πρόβλημα για την Δύση, η οποία υποστηρίζει τις αντικαθεστωτικές, ένοπλες οργανώσεις και βάλει μόνο κατά του “Ισλαμικού Κράτους”.

Εξάλλου, ο επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της ρωσικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ, εκτίμησε, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Europa 1, ότι οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία θα διαρκέσουν περίπου τέσσερις μήνες, αποκλείοντας, για ακόμη μια φορά, την πιθανότητα χερσαίας εμπλοκής.

Ο Πρέσβης της Συρίας στην Μόσχα, Ριάντ Χαλλάντ επιβεβαίωσε ότι οι βομβαρδισμοί στοχεύουν αποκλειστικά ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις και όχι την αντιπολίτευση ή άμαχο πληθυσμό.

ΗΠΑΡωσίαΣυρίαΤουρκία