Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το διεθνές αραβικό δίκτυο Al Jazeera, το οποίο εδρεύει στο Εμιράτο, το Κατάρ ανέπτυξε στρατιώτες στην Υεμένη, για πρώτη φορά. Τουλάχιστον χίλιοι στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα, φέρονται να κινούνται προς την επαρχία Μαρίμπ, στην κεντρική Υεμένη.
Την προηγούμενη εβδομάδα, 60 στρατιώτες της συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία οι οποίοι πολεμά κατά των ιρανόφιλων σιιτών ανταρτών Χούδι έχασαν τη ζωή τους από πυραυλικό χτύπημα. Ο πύραυλος των ανταρτών κόστισε τη ζωή σε 45 στρατιώτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, 10 της Σαουδικής Αραβίας και πέντε του Μπαχρέιν. Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν λόγω της έκρηξης που προκάλεσε το χτύπημα σε αποθήκη πυρομαχικών.
Αεροσκάφη των ΗΑΕ έπληξαν στόχους σε ολόκληρη την Υεμένη, σε απάντηση για το χτύπημα. Οι ιρανόφιλοι Χούδι περιέγραψαν την επίθεση ως απάντηση για τα «εγκλήματα» που έχει διαπράξει η συμμαχία υπό τους Σαουδάραβες στη χώρα. Εννέα σουνιτικές μουσουλμανικές, αραβικές χώρες, οι οποίες ανησυχούν για την επέκταση της επιρροής του σιιτικού μουσουλμανικού Ιράν στη Μέση Ανατολή, προσπαθούν να εγκαταστήσουν εκ νέου στην Υεμένη τον νόμιμο πρόεδρο Αμπντ Ραμπού Μασνούρ Χάντι και να εκδιώξουν τους Χούδι, οι οποίοι έχουν καταλάβει ένοπλα την εξουσία από τον Ιανουάριο.
Στην αραβική σουνιτική συμμαχία συμμετέχουν, πλην της Σ. Αραβίας, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, τα ΗΑΕ, το Κατάρ, η Ιορδανία, η Αίγυπτος, το Σουδάν και το Μαρόκο, ενώ θετικά διάκειται και η Τουρκία, όπως αναφέρει το naftemporiki. Τους ιρανόφιλους Χούδι στηρίζουν οι κυβερνήσεις του Ιράν, του Ιράκ και της Συρίας, καθώς και η σιιτική λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ.