Άνγκελα Μέρκελ: Η προσφυγική κρίση είναι «ανάξια» των ευρωπαϊκών αξιών

«Ανάξια» των ευρωπαϊκών αξιών είναι η προσφυγική κρίση και απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια για να δοθεί βοήθεια σε όσους αναζητούν άσυλο, τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Σε συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο της δυτικής γερμανικής πόλης του Duisburg, η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε ότι η χώρα της πρέπει να διευκολύνει τη διαδικασία δημιουργίας κέντρων ασύλου και δεσμεύτηκε για περισσότερη στήριξη σε οικονομικό επίπεδο, προκειμένου να αναχαιτιστεί η κρίση.

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μία κατάσταση που είναι ανάξια της Ευρώπης», επεσήμανε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε πως «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα χρειαστεί να ισχυροποιήσει τη στήριξή της στις πολιτείες και τους δήμους. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε με τους συνηθισμένους ρυθμούς». Μάλιστα όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Die Zeit σε δημοσίευμά της, οι 800.000 πρόσφυγες που αναμένεται να δεχθεί φέτος η Γερμανία ενδεχομένως να κοστίσουν στη χώρα 10 δισ. ευρώ, ενώ το 2014 ξοδεύτηκαν γι’ αυτό το λόγο μόλις 2 δισ. ευρώ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, δεσμεύτηκαν τη Δευτέρα σε μια κοινή απάντηση στην εισροή των προσφύγων, τονίζοντας την αναγκαιότητα να διανεμηθούν με πιο ισότιμο τρόπο ανάμεσα στα 28 μέλη της Ε.Ε. Για «εξαιρετικές συνθήκες»που αντιμετωπίζει η Ευρώπη έκανε λόγο ο Γάλλος Πρόεδρος.

ΕυρώπηΜέρκελπροσφυγική κρίση