Συγκρούσεις με τραυματίες σε καταυλισμό προσφύγων στη Γερμανία

Εννέα πρόσφυγες και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων που ξέσπασαν σε καταυλισμό προσφύγων στο Σουχλ, με αφορμή σκίσιμο σελίδων του Κορανίου, του ιερού βιβλίου των Μουσουλμάνων. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν τη στιγμή που η γερμανική κυβέρνηση, εκτιμά ότι θα τετραπλασιαστούν οι αιτούντες άσυλο πρόσφυγες σε σχέση με πέρσι και θα ανέλθουν στους 800.000.

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν με αστυνομικούς σε καταυλισμό προσφύγων στην πόλη Σουχλ. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό που επικαλείται αστυνομικές πηγές της πόλης Έρφουρτ που βρίσκεται βορειοανατολικά της Σουχλ οι ταραχές ξέσπασαν την Τετάρτη και ενεπλάκησαν τουλάχιστον 50 πρόσφυγες. Αφορμή στάθηκε το σκίσιμο σελίδων του Κορανίου (ιερή βίβλο των μουσουλμάνων) από έναν πρόσφυγα προκαλώντας την επιθετική αντίδραση των υπολοίπων εμπλεκόμενων στα επεισόδια.

Το γεγονός προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας, ενώ από τις συμπλοκές που διήρκεσαν τέσσερις ώρες τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί και υπέστησαν υλικές ζημιές οχήματα της αστυνομίας.

Το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα έχει αγγίξει και την ίδια τη Γερμανία καθώς το παραπάνω περιστατικό δεν είναι το μοναδικό. Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό γραφείο μετανάστευσης της Γερμανίας, το Βερολίνο δέχθηκε 88000 αιτήσεις, που αποτελούν αριθμό ρεκόρ, για τη χορήγηση ασύλου από τις αρχές Ιουλίου ως σήμερα. Οι περισσότεροι εκ των αιτούντων προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες όπως τη Συρία, το Αφγανιστάν και την Ερυθραία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας οι αιτούντες προσφυγικό άσυλο μπορεί να φτάσουν και τις 800.000 μέσα στο 2015! Αν επαληθευτούν αυτοί οι υπολογισμοί τότε θα πρόκειται για τετραπλασιασμό των αιτούντων άσυλο που ήταν 202.000 το 2014.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία η Γερμανία αναδεικνύεται στον κύριο προορισμό των προσφύγων από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής με κατεύθυνση την Ευρώπη και οι παραπάνω αριθμοί εξηγούν και γιατί ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μέρκελ, Τόμας Ντε Μεζιέρ κάλεσε χθες την Κομισιόν να αναλάβει δράση ενώ από σήμερα θα έχει σειρά επαφών με ευρωπαίους ομολόγους του για το θέμα.

Πηγή: thecitizen.gr

Γερμανίακαταυλισμός προσφύγωνσυγκρούσειςτραυματίες