Υεμένη: Αμείωτο ρέει το παιδικό αίμα...

Περισσότερα από 1.000 παιδιά έχουν πεθάνει ή τραυματιστεί κατά την πολύμηνη και αιματηρή σύγκρουση στην Υεμένη, ενώ ο αριθμός παιδιών που στρατολογούνται ή χρησιμοποιούνται ως μαχητές έχει αυξηθεί αλματωδώς, ανακοίνωσε είπε σήμερα η UNICEF, ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με θέματα παιδιών.

Περίπου 400 παιδιά έχουν σκοτωθεί και πάνω από 600 έχουν τραυματιστεί – οκτώ κατά μέσον όρο την ημέρα – από την κλιμάκωση των συρράξεων στο τέλος του Μαρτίου, σύμφωνα με την UNICEF.

Ο πόλεμος έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 4.300 άτομα, πολλά από αυτά άμαχοι, ενώ έχουν εξαπλωθεί οι αρρώστιες και η πείνα στη χώρα. Πάνω από 1,3 εκατομμύρια άτομα έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από τον Μάρτιο, ενώ σχεδόν 10 εκατομμύρια παιδιά – ή 80% του πληθυσμού των ατόμων κάτω από τα 18 – χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια, είπε ο οργανισμός σε έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα. «Τα παιδιά σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος μιάς βάρβαρης ένοπλης σύγκρουσης που κλιμακώθηκε τον Μάρτιο φέτος και δεν δείχνει σημάδια επίλυσης», είπε η UNICEF.

Πηγή: ΑΠΕ

UnicefπαιδιάπόλεμοςΥεμένη