Δραματική διάσωση δύο υαλοκαθαριστών στον 69ο όροφο του One World Trade Center

Πυροσβέστες της Νέας Υόρκης διέσωσαν την Τετάρτη δυο εναερίτες υαλοκαθαριστές στο περίφημο One World Trade Center, το κτίριο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στη θέση όπου κάποτε ορθώνονταν οι Δίδυμοι Πύργοι της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Οι δυο εναερίτες παγιδεύτηκαν για διάστημα περίπου δυο ωρών στον 69ο όροφο του ψηλότερου ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης όταν έσπασαν τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν την ειδική σκαλωσιά στην οποία βρίσκονταν, στη μία της πλευρά.

Οι διασώστες για να σώσουν τους δυο εργαζομένους στον καθαρισμό του κτιρίου άνοιξαν τρύπα σε παράθυρο και τους τράβηξαν στο εσωτερικό.

Τη στιγμή της διάσωσης στη νότια πλευρά του πύργου η σκαλωσιά όπου βρίσκονταν οι δύο εναερίτες υαλοκαθαριστές είχε πάρει επικίνδυνη κλίση και κρεμόταν σε ύψος 240 μέτρων από το έδαφος ενώ σε αυτό το ύψος έπνεαν άνεμοι ταχύτητας περίπου 11 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Οι διασωθέντες είναι ο Χουάν Λόπες, με εμπειρία πέντε χρόνων σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο επάγγελμα και ο Χουάν Λισάμα ο οποίος κάνει αυτή τη δουλειά επί 14 χρόνια.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

 

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tanea.gr/news/world/article/5179564/dramatikh-diaswsh-dyo-yalokatharistwn-ston-69o-orofo-toy-one-world-trade-center/

διάσωσηδραματική