35 γυναίκες που βίασε ο Κόσμπι ποζάρουν στο εξώφυλλο του New York Magazine

Το New York Magazine γράφει τη δική του ιστορία στο χώρο του περιοδικού τύπου καθώς έκανε μία μεγάλη ανατροπή. Στο εξώφυλλό του ποζάρουν οι 35 γυναίκες που δήλωσαν δημόσια πως τις έχει κακοποιήσει σεξουαλικά ο Μπιλ Κόσμπι!

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα γύρω από τις εμπειρίες όλων αυτών των γυναικών, οι οποίες στο πέρασμα του χρόνου έπεσαν θύματα του Κόσμπι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο tff.gr, το συγκλονιστικό αυτό άρθρο ξεκίνησε να γράφεται πριν από έξι περίπου μήνες, όταν η δημοσιογραφική ομάδα άρχισε τις συνεντεύξεις σε 30 γυναίκες που είχαν υποβάλει καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον του διάσημου Αμερικανού κωμικού. Εντυπωσιακό ήταν ωστόσο, πως ο αριθμός των γυναικών αυξήθηκε στις 35!

Οι 35 γυναίκες, που φωτογραφήθηκαν για το εξώφυλλο του περιοδικού, εργάζονταν την εποχή εκείνη ως μοντέλα, σερβιτόρες, ήταν επίδοξες ηθοποιοί και μοντέλα του περιοδικού Playboy κ.ά. Ορισμένες εξ αυτών τις είχε παρουσιάσει στον Κόσμπι ο ατζέντης τους.

«Εγώ πλέον δεν φοβάμαι» λέει η Chelan Lasha, που δημοσιοποίησε τις κατηγορίες στα τέλη του 2014, μετά τις πρώτες καταγγελίες από άλλες γυναίκες. Η Lasha έπεσε θύμα του στα 17 της χρόνια, όταν την βίασε υπό την επήρεια ναρκωτικών: «Νιώθω πιο ισχυρή από αυτόν πλέον και ξέρω πως δεν μπορεί να με βλάψει».
«Θα μπορούσα να περπατήσω σε οποιοδήποτε δρόμο του Μανχάταν και να πω στον οποιοδήποτε «με βίασε και με νάρκωσε ο Μπιλ Κόσμπι» όμως ποιος στον κόσμο θα με πίστευε; Απολύτως κανένας» εξήγησε στο περιοδικό η Μπάρμπαρα Μπόουμαν, 48 ετών, που είχε γνωρίσει τον Μπιλ Κόσμπι τη δεκαετία του 1980, όταν εκείνη ήταν 17 ετών και προσπαθούσε να γίνει ηθοποιός.


Μια άλλη γυναίκα περιέγραψε ότι υπέφερε από μία φοβερή ημικρανία και είχε ζητήσει από τον Μπιλ Κόσμπι εάν είχε να της δώσει κάποιο αναλγητικό. «Εκείνος είπε «έχω κάτι που είναι ισχυρότερο». Εγώ του απάντησα: «το ξέρεις, εγώ δεν παίρνω ναρκωτικά». Εκείνος μου είπε «είσαι μία από τις καλύτερές μου φίλες, θα σου έκανα κακό;». Κι εγώ τον πίστεψα» τόνισε η Τζόις Έμονς, 70 ετών, που εργαζόταν σε ένα κλαμπ κωμωδίας και καταγγέλλει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από εκείνον τη δεκαετία του 1970.

«Με ρώτησε εάν ήθελα ένα ποτήρι κρασί. Ήπια λίγες γουλιές από αυτό. Είχε μια απαίσια γεύση. Και άρχισα να μη νιώθω καλά» αφηγήθηκε η Τζούελ Άλισον, 52 ετών, πρώην μοντέλο, που καταγγέλλει ότι ο Κόσμπι τη βίασε τη δεκαετία του 1980.

New York MagazineΜπιλ Κόσμπι