Φονική κακοκαιρία σαρώνει την Ολλανδία

Χάος στις μετακινήσεις αλλά και την απώλεια της ζωής ενός τουλάχιστον ανθρώπου έχει προκαλέσει κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που σαρώνει την Ολλανδία.

Ένας οδηγός έχασε την ζωή τους στην επαρχία Γκέλντερλαντ στο ανατολικό τμήμα της πόλης όταν ένα δέντρο καταπλάκωσε το όχημά του, ενώ υπάρχουν αναφορές για πολλούς τραυματίες σε διάφορες πόλεις.

Καθυστερήσεις υπήρξαν σε δεκάδες πτήσεις στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ και οι αρχές προειδοποίησαν τους ταξιδιώτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο, καθώς ισχυροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές σαρώνουν την χώρα, με αποτέλεσμα η μετεωρολογική υπηρεσία να εκδώσει «κόκκινο» συναγερμό.

Τα δρομολόγια των τρένων ανεστάλησαν στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Άμστερνταμ όπως και εκείνα των τραμ κατά μήκος της πόλης. Πολλοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι λόγω των δέντρων που ξεριζώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα έως 121 χλμ/ ώρα στις παράκτιες περιοχές και η καταιγίδα αυτή είναι η σφοδρότερη που έχει πλήξει την χώρα το μήνα Ιούλιο από το 1901 όταν ξεκίνησε η καταγραφή των ακραίων φαινομένων.

Εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν τόσο στο Άμστερνταμ, όσο και στο Ρότερνταμ ακυρώθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών.

ΚακοκαιρίαμετακινήσειςΟλλανδία